Luistelun Alkeet Lapsille

Ohjaat ilmeisesti luistelua jääkiekkokoulussa? Harjoituksiin osallistuva aikuinen voi vaihdella, mutta edellytyksenä on, että aikuinen pysyy itse tukevasti jäällä pystyssä ja kykenee auttamaan lasta. Se pitäisi osata ennnen itse luistelun alkeet lapsille harjoittelemista. Tärkeintä on valita tukevat luistimet. Kypärä on erittäin tärkeä silloin kun ollaan jäällä vasta harjoittelemassa luistelua.

Video: Näin opetat lasta luistelemaan

Sijoita toinen luistelun alkeet lapsille taakse poikittain ja toisen jalan kantapää toisen jalkaterän eteen. Funikulaarista tuli sympaattinen maamerkki. Ryhmiä lapsille, koululaisille ja aikuisille. Ei lasta kuulu jättää yksin opettelemaan, eihän uimaan tai laskettelemaan opettelevaakaan vain tuupata yksin areenalle. Lisäksi seurastamme löytyy myös Omenat-ryhmä, joka on suunnattu vuotiaille lapsille. Ohjaat ilmeisesti luistelua jääkiekkokoulussa?

luistelun alkeet lapsille

Venäjä hyökkää Ukrainassa

Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti luistelun perustaitoja: eteen- ja taaksepäin luistelua, kaaria, kääntymistä, liukuja, piruetteja ja hyppäämistä. Se on todella harmi, että taitoluistimilla ei opeteta luistelemaan oikein. Monet tahot järjestävät yli kolmivuotiaille lapsille luistelukouluja. Kävelyssä alaraajat ovat kuitenkin kuin ankan jalat niin, että varpaat osoittavat vähän sivuille. Taito kasvaa harjoitellessa ja pikku hiljaa lapsen tekniikkaa voi korjata oikeaan suuntaan vaikka aluksi lapsi sitä helpottaisikin kärkipotkulla.

corsair vengeance rgb 3200

Luistelun opettelu helpottuu ammattilaisen neuvoilla – lue!

Aikuisten jatkoryhmä on tarkoitettu luistelijoille, joilla on aiempaa luistelukokemusta. Väkisin ei kannata jatkaa, vaan aluksi voi olla jäällä vähemmän aikaa. Alussa tavoitteena on, että lapsi oppii seisomaan jäällä luistimet jaloissaan ilman tukea. Tenavissa harjoitellaan monipuolisesti luistelun perustaitoja erilaisia leikkejä, mielikuvia ja musiikkia apuna käyttäen. Jos on menossa ensimmäisiä kertoja luistelemaan, kypärä on hyvä turva päälle, Anu Tuunanen toteaa. Miten luistimilla luistelun alkeet lapsille lasta kannattaa tukea?

Luistelukouluryhmät – Helsingin Taitoluisteluklubi

Myös taitoluistelun luistelukouluissa nuorimmat lapset ovat noin vuotiaita. Voit kysyä lisää Kooveen luistelukouluryhmistä: rosa-maria. Olen saanut useita yksityisviestejä, joissa kysellään vinkkejä miten opettaa lapselle perusluistelutaitoja. Myöhemmin tukea voi myös tarjota lapsen edessä käsistä kiinni pitäen tai vierestä yhdellä kädellä avustaen. Jos on menossa ensimmäisiä kertoja luistelemaan, kypärä on hyvä turva päälle, Anu Tuunanen toteaa.